چاپ افست بهترین روش چاپی که در تیراژ های بالا کاربرد دارد. چاپ روزنامه را بر روی رول های بزرگ کاغذ نمونه به این روش تهیه می کنند. چاپ افست به این صورت عمل می کند که در قسمت لیتوگرافی طرح اولیه روی صفحات آلومینیومی توسط قلب پلیت تولید می شود. در این روش از سیستم رنگی سی ام وای کی استفاده شده که برای هر طرح چهار پلیت مختلف برای هر رنگ را می سازند. در بعضی موارد برای راحتی یک پلیت را برای ترکیب رنگ به صورت دستی مهیا می کنند. هنگامی که این پلیت های آماده شد باید پلیت ها را به صورت مجزا در بخش های برج های رنگی دستگاه قرار داده شود به این ترتیب در هر پلیت رنگی که از سی ام وای کی بر روی آن ریخته می شود که با گذر کاغذ از هر بخش رنگ متناسب با آن چه که در نظر گرفته شده بر روی کاغذ چاپ می شود تا پس از عبور از آخرین بخش دستگاه تصویر نهایی به دست آید.
هر روش چاپ دارای مزایا و معایبی است که باعث می شود برای چاپ از آن ها استفاده کنید یا نکنید. اما مزایا و معایب روش چاپ افست چیست؟ چرا چاپ افست کاربردی ترین نوع چاپ هستند؟ از جمله مزایای چاپ افستمی توان به موارد زیر اشاره کرد :
1. در این نوع چاپ محدودیتی بر روی کاغذ وجود نداشته و می توان بر روی انواع کاغذ چاپ را انجام داد.
2. با این روش می توان هزینه ها را کاهش داد و تعداد بسیاری از تیراژ را چاپ کرد.
3. مهمترین مزیت چاپ افست کیفیت بالای آن است.
4. علاوه بر سیستم CMYK از رنگ ساخته شده مختلف دیگر هم استفاده می شود.
1. نمی توان در تیراژ پایین از این روش چاپی استفاده کنیم زیرا هزینه بالایی را به همراه دارد.
2. در این روش نیاز به آماده سازی مراحلی قبل از چاپ است که زمان چاپ بسیار طولانی خواهد بود.
3. بعد از آن که اطلاعات به دستگاه چاپ داده شود امکان تغییر در اطلاعات ورودی وجود ندارد و تمام تیراژها با همان اطلاعات ورودی چاپ می شوند.
چاپ افست کاربرد های متنوعی در صنعت چاپ دارد به طوری که بدون این روش چرخه تولید بسیاری از محصولات مختل می شود. از مهمترین کاربردهای این چاپ می توان به انواع کتاب ها، روزنامه ها، تبلیغات و غیره اشاره کرد. که برای تولید این محصولات در تیراژ بالا، صرفه اقتصادی خوبی دارد. برای چاپ هر بروشور، کتاب و روزنامه افراد بسیار وقت و هزینه خود را می گذارند تا محصول چاپی به دست مشتری برسد زیرا هر یک از مواری که گفته شد قشر خاصی از جامعه را شامل می شود.
چاپ دیجیتال با چاپ افست تفاوت های بسیاری را دارد که در این بخش از مقاله قصد داریم شما را با این تفاوت ها اشنا کنیم.
· همان طور که گفتیم در افست مراحلی قبل از چاپ باید طی شود تا دستگاه آماده چاپ شود ولی در چاپ دیجیتال این مراحل به طور کامل حذف شده و چاپ به سرعت بالایی انجام می گیرد.
· در چاپ دیجتال برخلاف افست شما می توانید در بین چاپ اطلاعات را تغییر بدهید این تغییرات می تواند در متن یا تصویر باشد که این تفاوت باعث شده چاپ دیجیتال بیشتر مورد استفاده واقع شود.
· قبلا اشاره شد که چاپ افست برای تیراژهای محدود هزینه بر بوده و فقط برای تیراژ بالا مناسب است ولی در چاپ دیجیتالی شما می توانید به راحتی تیراژهای پایین را چاپ کنید که این روش چاپ بیشتر برای چاپ محدود کاربرد دارد.
· هنگامی که چاپ باکیفیت را مشتریان می خواهند چاپ دیجیتالی بهترین گزینه برای چاپ محسوب می شود اما چون نمی توان با آن تیراژ بالا را انجام داد به همین دلیل افست را برای چاپ تیراژ بالا انتخاب می کنند.
· در چاپ افست شما می توانید بر روی هر جنسی چاپ را انجام دهید در صورتی که در چاپ دیجیتال می توانید فقط بر روی کاغذ خاص چاپ را انجام دهید.
· در چاپ هایی که رنگ های متعدد نیاز است چاپ دیجیتال مناسب نبوده و فقط برای محصولاتی که چاپ های تکی هستند مورد استفاده است.
· توجه داشته باشید در هر دو روش دقت چاپ به اپراتور و تنظیمات دستگاه بستگی دارد.
برای آنکه چاپ شما از کیفیتی خوبی برخوردار باشد باید نکات کلیدی را در رنگ بندی چاپ در نظر داشته بشید.
· از مهمترین و اساسی ترین نکات می توان از ترکیب رنگ در چاپ افست نام برد. در ترکیب رنگ از درصد رنگ استفاده می کنند یعنی برای به دست آمدن رنگ مورد نظر از ترکیب دو یا سه رنگ از رنگ های اصلی (آبی، قرمز، زرد و سیاه) با درصدی مشخص رنگ دلخواه را به دست می آورند.
· در ترکیب رنگ شما مجاز به استفاده از درصد های سه رنگ هستید و نمی توانید درصد های چهار رنگ را به کار ببرید. این کار باعث می شود در طراحی رنگ عدم هماهنگی اتفاق بیافتد و رنگ مورد نظر به دست نیاید زیرا در تمامی نمایشگر ها از سیستم RGB استفاده می کنند و آن رنگی که در نمایشگر موجود است از ترکیب چهار رنگ حاصل نشده ولی می توان گفت با درصد های این چهار رنگ ایجاد شده است.
· با پیشرفت فناوری در زمینه چاپ می توان با استفاده از نرم افرارهایی چون فتوشاپ، کورل، ایندیزاین و ایلستریتور طراحی های با رنگ های مناسب را داشته باشید و چاپی دقیق از طرح دلخواه را فراهم می کنند.
· قبل از شروع به کار با این نرم افزار ها توجه داشته باشید که حالت رنگ (color mode) را بر روی CMYK تنظیم کرده سپس طراحی را انجام دهید زیرا خروجی با این فرمت از رنگ برای لیتوگرافی، چاپ افست و چاپ دیجیتال مناسب بوده است.
· در هنگام انتخاب رنگها باید دقت داشته باشید که رنگ ها را به طور صحیح انتخاب شود. لازم است که بدانید دانستن نکات مهم ترکیب رنگ در چاپ افست جهت برطرف کردن تفاوت رنگهای که در صفحه نمایشگر ها دیده می شود بسیار ضروری و مهم است.
چاپ افست یکی از روش های رایج و محبوب برای چاپ محسوب می شد که کیفیت بسیار خوبی در تراژهای بالا دارد. استند رسانه معتقد است با این که خرید و نصب تجهیزات بالا بوده ولی هزینه چاپ در این روش بسیار مقرون به صرفه است. این نشان دهنده تولید باکیفیت و سریع در حجم بالا است. شما همراهان گرامی استند ر سانه می توانید برای طراحی بروشور، پوستر، تراکت، انواع استند های نمایشگاهی، کاتالوگ و غیره بهترین طراحی ها را از استند رسانه بخواهید و با کیفیت ترین خدمات چاپ را از ما بخواهید.